تا به اینجا، بعضی از مفاهیم و نظریهها پیرامون عکاسی رو با هم مرور کردیم. توی این قسمت میخوایم دربارهی نقطهنظر یکی از فعالان جدی حوزهی تصویر یعنی دیوید هاکنی، پیرامون عکس صحبت کنیم.
دیوید هاکنی، نقاش، طراح، چاپکننده و عکاس انگلیسی، یکی از مهمترین پیشگامان جنبش هنر پاپ در دههی شصت بود. با توجه به اینکه هاکنی از دورهی دبیرستان توی هنرستان درس میخونده، الان بیش از هفتاد ساله که مشغول به نقاشیه. نکتهی جالب اینجاست که هاکنی در این دورهی طولانی نه تنها خیلی پرکار بوده، بلکه همزمان تجربهآزماییهای زیادی انجام داده و البته مقالات و کتابهایی هم داره. احتمالا، معروفترین کتاب هاکنی دانش سری باشه که توی سال دوهزارویک به چاپ رسید. نویسنده توی این کتاب به کاربرد اتاق تاریک و دیگر ابزارها توسط برخی از نقاشها مثل کاراواجو و ورمیر میپردازه.
میتونم بگم، علاقهی اصلی هاکنی به حوزهي تصویره. این حوزه همزمان طراحی، نقاشی، عکاسی، مدلسازیهای سهبعدی و هرچیزی که بشه اون رو به صورت بصری پیگیری کرد دربرمیگیره. همونطور که گفتم، توی این قسمت سعی میکنم به برخی از نقطهنظرهای هاکنی دربارهي عکاسی اشاره کنم. برای همین، عنوان این قسمت رو هاکنی و تصویر عکاسی در نظر گرفتم.
Create your
podcast in
minutes
It is Free