I det här avsnittet pratar vi om engagement pods. Vad är det egentligen och hur funkar det?
Engagement pods eller gillacirkel är ett gäng som har gått tillsammans där man uppmanar att de går in och likar varandras inlägg.
LinkedIn lyfter inlägg som får högt engagemang framfrö allt de som får många kommentarer. Det som är tråkigt är att en del av dessa inlägg inte är speciellt bra. Vi är många som kämpar för att få synlighet med äkta organisk räckvidd och så kommer de här som fejkar ihop sin räckvidd och folk tror att det är ett bra inlägg för att det får synlighet.
Det är ett knep för att utnyttja systemtet och algoritmerna för att de tror det bygger på genuint engagemang men som är överenskommet.
Det som händer är att man knuffar undan andra inlägg som är utmärkta och med läsvärt innehåll och som är till värde för LinkedIn.
Har det något pris?
Du påverkar ditt nätverk med dina kommentarer och hur relevanta är dessa för ditt nätverk.
Vissa tycker det är fantastiskt för att några får likes och kommentarer. De är inte äkta som bygger på spontanitet och som du vill kommentera av egen kraft.
Dessutom finns det sådana här grupper som du får betala för att få vara med i. Förutom att du behöver lägga tid på att kommentera inlägg som troligtvis inte är inom ditt kunskapsområde vilket påverkar ditt varumärke. Du behöver även lägga tid på dessa inlägg och överenskommelsen är att du ska kommentera andras inlägg.
Bättre är att lägga din tid på eget innehåll och göra det bättre. Använd den tiden för att söka upp rätt personer, och hitta mer relevanta personer.
Att hitta och nå relevanta personer är jätteviktigt.
Det lättaste att mäta är att likes, kommentarer och visningar men vilket inte är det bästa. Då får du spridning och ”hurra-hurra” jag ha fått 7 visningar på mitt inlägg.
Hur ser du om ett inlägg är drivet av en engagement pod?
Ofta ser du att det kommer snabba kommenterare samt att det är samma personer som kommenterar. När du väl börjar titta så ser du att det är återkommande personer och du ser även att dessa taggar in andra personer så det skapas trådar bland kommentarerna.
Linda avslutar med en uppmaning att du ska tänka på ditt varumärke, trovärdig och hur påverkar det dina kunder och dina möjligheter?
Tomas har en bra liknelser, det är ungefär som du kissar på dig, skönt i början men senare är det kallt och blött...
Den långsiktiga effekten kan bli motsatsen.
Vad tycker du som lyssnar? Visste du om att det här fanns?
Fördjupa dig:
Innehåll som ger högt engagemang på LinkedIn: https://smartbizz.se/4-satt-att-skapa- inlagg-pa-linkedin-som-ger-engagemang/
Avsnitt 20: https://linkedinpodden.se/podcast/rackvidd-och-engagemang-pa-linkedin- linkedinpodden-20/
Här hittar du LinkedInpodden:
Börja prenumerera på podden redan nu:
Spotify
Podcaster
Följ LinkedInpodden i sociala medier
Facebookgruppen
Youtube
Följ gärna Linda Björck och Tomas Tränkner på LinkedIn samt prenumerera på nyhetsbrevet.
Vill du sponsra oss?
Ta kontakt med Linda eller Tomas!
Ge oss feedback!
Vad ska vi prata om framöver?
Kommentera här nedanför och om du gillade avsnittet, ge oss en kort rekommendation!
Create your
podcast in
minutes
It is Free