41: Hvordan få til tillitsbasert ledelse og psykologisk trygghet i en organisasjon som er vant til å styre på mål, med Charles Skipperstøen i NAV
En av de store endringene som ble lansert i Hurdalsplattformen høsten 2021, var tillitsreformen for offentlig sektor. I kjølvannet av kritikken mot New Public Managements påståtte fokus på rapportering, mistillit og omfattende kontroll ovenfra, har tillitsreformen dukket opp som mulig svar i debatten om hva som er den beste måten å styre offentlig sektor på.
NAV er en av de offentlige etatene som nå jobber med en omfattende kulturendring der man går fra styring og kontroll, til en kultur som er preget av tillit og psykologisk trygghet. Det er en stor og viktig endringsreise for en kompleks organisasjon med 2200 ansatte, 1600 ledere og 264 kontorer spredt over hele landet.
Så hvordan gjør de det egentlig? I denne episoden med Charles Skipperstøen får du et lite innblikk i NAV sine reise og hvordan man jobber helhetlig og strategisk med en slik kulturendring, der alle i organisasjonen får være med på reisen.
En spennende tilnærming der man legger vekt på det praksisnære, utvikling der jobben skjer og det å skape arenaer for å diskutere ledelse i hverdagen. I denne organisasjonsutviklingsprosessen handler det om lærende nettverk, regionale samlinger og læring gjennom hospitering hos andre (visitas).
Her får du spennende tips om praksisnær ledertrening og verdifulle innspill til alle som ønsker å jobbe med å skape mer tillit i sin organisasjon.
PS. Ønsker du å lære mer om tilitsreformen og ny virksomhetsstrategi i NAV. Sjekk ut denne episoden i podcasten "På godt NAVsk": https://open.spotify.com/episode/6eQDZZyQ47VfiK9gFp76Dd?si=fa4947c07f6842b8
Create your
podcast in
minutes
It is Free