Heerlijk Minimaliseren & Groene wegen - de Podcast
Society & Culture:Personal Journals
Onze twaalfde gast in de podcastserie ‘Groene wegen’ is Alfred Slomp (1978) uit Veenendaal. Hij werkt als teamleider in het voortgezet speciaal onderwijs en kreeg landelijke bekendheid dankzij het boek ‘SuperWaar’, over alle lastige keuzes in de supermarkt. Niet alleen op gebied van milieu en klimaat, maar bijvoorbeeld ook rondom dierenwelzijn en rechtvaardigheid (lees: moderne slavernij). Hoe duurzaam is biologische kip? Hoe erg is het om in de wintermaanden sperziebonen ‘in te vliegen’ vanuit Afrika? En kunnen we nog wel pinda’s en hazelnoten eten, gelet op kinderarbeid? Over dit soort vragen houdt Alfred ook workshops en dan met name in kerken. Want hij komt naar eigen zeggen ‘uit de christelijke hoek’. Toch heeft hij het steeds moeilijker met de positie van de kerk rondom klimaat en duurzaamheid. Ook daarover vertelt hij uitgebreid in het openhartige gesprek.
De workshops van Alfred heten 'God in de supermarkt' en 'God in de klimaatcrisis'. Zijn boeken zijn getiteld ‘SuperWaar’ en ‘Het Groene Normaal’. Alfred is getrouwd, heeft drie kinderen en maakt regelmatig een wandeling met plaatsgenoot Carla Dik-Faber. Inderdaad; zij was onze gast in aflevering 10.
Kortom: een klein wereldje. Luister naar het inspirerende verhaal van Alfred en je zult merken dat hij je – links- of rechtsom – weet te prikkelen.
Met recht: een groene topper.
In de podcastserie ‘Groene wegen’ gaan Marco en Gera van den Berg (getrouwd, vijf kinderen) samen op pad om duurzame experts te interviewen. Gewapend met drie microfoons en het rood geblokte tafelkleed van thuis reizen ze het hele land door. Marco (1977) is zelfstandig tekstschrijver,
interviewer en podcastmaker (zie: schrijfatelier RAAK). Gera (1975) is adviseur en spreker op gebied van duurzaamheid (zie: Heerlijk Minimaliseren!).
‘Groene wegen’ is mede mogelijk gemaakt door Broekhuis Harderwijk. (Bedankt voor het lenen van de elektrische auto!)
Create your
podcast in
minutes
It is Free