کتاب صوتی «تاریخ جهان» اثر «ارنست گامبریج» نویسنده و مورخ اتریشی است. این کتاب به هر سوی جهان سرک میکشد و وقایع مهم تاریخی را برای ما بازگو میکند.
«تاریخ تکرار میشود»؛ این جمله را حتما شنیدهاید. جملهای که خوانندگان را تشویق به خواندن تاریخ میکند؛ اما چرا خواندن تاریخ مهم است؟
خلاصهای از کتاب صوتی تاریخ جهان:
این کتاب تاریخ جهان را با زبانی ساده و شیرین بیان میکند، مطالبی از عصر حجر تا عصر اتم که با زبانی بیتکلف تعریفشدهاند. این کتاب بهصورت داستانوار نوشتهشده و با شنیدن آن به یاد داستانهای مادربزرگها و پدربزرگها میافتیم که هزاران داستان و رمز و راز زندگی را در داستانهایی ساده و جذاب برایمان تعریف میکردند.
ماجراهای این کتاب نیز درباره انسانهای اولیه ماجراها پیشامدهای زندگی او تحولات جهان و انسانها در دورههای مختلف تاریخی بهگونهای آورده شده که مخاطبان آن را بهسوی تاریخ جذب میکند و پس از شنیدن این کتاب خیلیها به سراغ دیگر کتب تاریخی خواهند رفت.
تاریخ جهان تاریخی است که همه ما باید آن را بدانیم چراکه متعلق به همه بشریت است. تاریخ آبا و اجدادمان، جاهطلبیها و نوعدوستیهایشان، مهربانیها و بدیهایشان.
مطالب این کتاب شامل ۴۰ عنوان از عصر حجر تا عصر اتم است:
۱. روزی بود، روزگاری بود. ۲. بزرگترین مخترعان سراسر تاریخ. ۳. سرزمین کنار نیل. ۴. روزهای هفته. ۵. خدای واحد و یکتا. ۶. من میتوانم بخوانم. ۷. قهرمانان و سلاحهایشان. ۸. پیکاری نابرابر. ۹. دو شهر کوچک در یک جزیره کوچک. ۱۰. فردی روشناندیش و سرزمین او. ۱۱. آموزگار بزرگ ملتی بزرگ. ۱۲. بزرگترین ماجراجویی. ۱۳. جنگهای جدید و جنگجویان جدید. ۱۴. دشمن تاریخ. ۱۵. حکمرانان دنیای غرب. ۱۶. خبرهای خوب.
۱۷. زندگی در امپراتوری و در مرزهای آن. ۱۸. توفان. ۱۹. شب پرستاره آغاز میشود. ۲۰، لا اله الا الله و محمد رسولالله. ۲۱. فاتحی که میدانست چگونه حکومت کند. ۲۲. پیکاری برای رسیدن به فرمانروایی جهان مسیحیت. ۲۳. شهسواران سلحشور. ۲۴. امپراتوران در عصر شهسواران. ۲۵. شهرها و شهروندان. ۲۶. عصر جدید. ۲۷. جهان نو. ۲۸. ایمان نو. ۲۹. کلیسا در جنگ.
۳۰. روزگار وحشت. ۳۱. پادشاهی نگونبخت و پادشاهی نیکبخت. ۳۲. نگاهی به شرق در این دوران. ۳۳. عصری بهراستی نو. ۳۴. انقلابی بسیار خشونت یار. ۳۵. فاتح واپسین. ۳۶. انسانها و ماشینها. ۳۷. آنسوی دریاها. ۳۸. دو کشور جدید در اروپا. ۳۹. تقسیم جهان. ۴۰. بخش کوچکی از تاریخ که من خود در آن زیستهام: نگاهی به گذشته.
خواندن تاریخ انسانها را نهتنها با گذشتگان آشنا میکند، بلکه میتواند آنها را با خودشان هم آشنا کند. اما مطالعهی تاریخ کاری سخت و دشوار است، به همین دلیل است که اکثر انسانها از خوانش آن میگریزند. ارنست گامربیج تاریخشناس مشهور در کتاب تاریخ جهان، تاریخ مختصر جهان را برای جوانان نگاشته است. او با دانش و توانایی نوشتارش کتاب را مخصوص مطالعهی جوانان نوشته است.
ارنست گامبریج مورخ اتریشی در ۳۰ مارس ۱۹۰۹ در وین به دنیا آمد و در دانشگاه وین تحصیل کرد. در سال ۱۹۳۷ از اتریش راهی انگلستان شد و به عضویت مؤسسهی تحقیقات هنری واربورگ درآمد و از سال ۱۹۵۹ تا ۱۹۷۲ ریاست آن را برعهده گرفت.
علاوه بر آن در دانشگاههای لندن، کمبریج، آکسفورد، هاروارد و چند دانشگاه برجستهی دیگر در آمریکا به تدریس تاریخ، فلسفه و نقد هنر پرداخت.
او در سال ۱۹۶۰ به عضویت آکادمی بریتانیا درآمد و جوایز متعددی دریافت کرد از جمله #جایزهی_گوته در سال ۱۹۹۴ و جایزهی #بالزان در سال ۱۹۸۵ که بهخاطر پژوهش وی در تاریخ هنر غرب به او تعلق گرفت.
گامبریج شناختهشدهترین مورخ هنر در بریتانیا و شاید در جهان شمرده میشود. اولین کتاب او، تاریخ جهان، در سال ۱۹۳۶ و به زبان آلمانی در اتریش منتشر شد.
یکسال بعد در زمان حاکمیت #رژیم_نازی, این کتاب در زمره کتابهای ممنوعه در این کشور قرار گرفت و سرانجام چند سال پس از مرگ او، در سال ۲۰۰۵ منتشر شد.گامبریچ در سوم نوامبر سال ۲۰۰۱ در سن ۹۲ سالگی درگذشت.
وقایع این کتاب از کشفیات غارنشینان و بشر ابتدایی شروع میشود و تا پایان جنگ جهانی دوم ادامه مییابد.
البته گامبریج بعداً مقالهای با عنوان "سالهایی که من در آنها زیستهام" به کتاب اضافه کرد و در آن به موضوع پایان #جنگ_سرد، فروپاشی #شوروی و از بین رفتن #دیوار_برلین پرداخت.
کتاب "تاریخ جهان" با توجه به تعدد سالهای مورد اشاره در آن، بسیار فشرده اما به صورتی ماهرانه و نبوغآمیز نوشته شده است که تنها از دست گامبریج برمیآید. لحن "تاریخ جهان" در عین حال بسیار صمیمی است و مخاطب آن میتواند هم نوجوان باشد و هم بزرگسال.
چرا باید این کتاب را خواند؟
خواندن این کتاب به خواننده کمک میکند تا تاریخ جهان را به زبانی ساده بفهمد و بتواند آن را تحلیل و بررسی کند. این کتاب یک کتاب خشک و قطور تاریخی نیست که خواننده را دفع کند، بلکه کتابی آسان و خوشخوان است که میتواند خواننده را به خود جذب کند.
درباره کتاب تاریخ جهان اثر ارنست گامبریچ
کتاب تاریخ جهان نوشته ارنست گامبریچ برای اولین بار در سال 1935 منتشر شد. ارنست گامبریچ این کتاب را سال 1935 در شهر وین، پایتخت اتریش و زمانی که تنها بیستوشش سال داشت، نوشت. نسخهی انگلیسی این کتاب هم در سال 2005 منتشر شد و کتابی که اکنون در دست دارید ترجمهای از نسخهی انگلیسی کتاب تاریخ جهان است.
کتاب تاریخ جهان تحولات و رخدادهای بشر را در 40 فصل از عصر حجر تا عصر اتم با زبانی بسیار ساده و صمیمی روایت میکند. توجه داشته باشید این کتاب را با کتاب تاریخ جهان اثر كريس هارمن منتشر شده توسط انتشارات ققنوس و کتاب تاریخ جهان اثر فيليپه فرناندس آرمستو ترجمهی شهربانو صارمي اشتباه نگیرید.
مروری بر فصلهای کتاب تاریخ جهان
کتاب تک جلدی تاریخ جهان بدون شک یکی از دقیقترین تقسیمبندیهای فصلی را دارد. این کتاب در چهل فصل نوشتهشده است که به شرح زیر هستند:
یکی از مهمترین بخشهای این کتاب آخرین فصل آن، بخش کوچکی که من خود در آن زیستهام است. علی رامین مترجم کتاب در مقدمه میگوید: «فصل 40، یعنی افزوده اخیر گامبریچ به کتاب، فصلی بسیار خواندنی و واجد ارزشهایی ویژه است. نخست آنکه بین نگارش آن و نگارش فصل پیش از آن، پنجاهوچند سال فاصله است، که طی آن، جهان رخدادهای بزرگی همچون جنگ دوم جهانی و اختراعات و کشفیات سترگی در زمینههای مختلف علمی، مطرح شدن انديشه های نوینی در حوزههای فکری و فلسفی و برآمدن سبکهای تازهای در آفرینشهای هنری و ادبی و بسیاری جز اینها را تجربه کرده است. نویسنده با صفحات محدودی که در اختیار دارد تلاش میکند، ضمن بیان خاطرات و مشاهدات خود، اشارهی معناداری به گزیدهای از آنها داشته باشد و گستره زمانی کتاب را تا سال ۱۹۸۹ یعنی اتحاد دو آلمان، و سپس فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و به دموکراسی رسیدن کشورهای اروپای شرقی - که به زور ارتش شوروی وادار به پذیرش نظام کمونیستی
شده بودند - جلو بیاورد. او کتاب را با ذکر این سخن به پایان میبرد که هر زمان زلزله، سیل، طوفان سهمگین، قحطی و خشکسالی و بلایای دیگر در نقاط دورافتادهای از جهان، مردان و زنان و کودکان زیادی را به کام مرگ میبرد، هزاران انسان در سایر کشورها، پول و نیرویشان را برای یاریرساندن به بازماندگان آنها به کار میگیرند؛ چنین نیکوکاریهایی درگذشته صورت نمیگرفت. بنابراین، همچنان حقداریم به آیندهای بهتر امیدوار باشیم.»
در قسمتی از کتاب تاریخ جهان میخوانیم
رخدادی بس شگفتانگیز بین سالهای ۵۵۰ و ۵۰۰ قبل از میلاد به وقوع پیوسته است. من خود بهراستی آن را نمیفهمم، ولی چهبسا همین مسئله آن را اینچنین جالبتوجه کرده باشد. در سلسله جبال مرتفعی که از شمال بینالنهرین میگذرد، یک قوم کوهنشین وحشی برای زمانی طولانی میزیستند. آنها دینی زیبا داشتند: آنها نور و خورشید را میپرستیدند و بر این باور بودند که در جنگی بلاانقطاع با تاریکی به سر میبرند؛ یعنی با قدرتهای تاریک و سیاه شیطان.
این جماعت کوهنشین، پارسها بودند. آنها صدها سال، نخست زیر سیطره آشوریها و سپس بابلیها به سر برده بودند. روزی صبرشان به پایان رسید. فرمانروای آنها مردی بود با دلاوری و هوشمندی فوقالعاده که کوروش نام داشت. انسانی که دیگر حاضر نبود انقیاد مردم خویش را تحمل کند. او سپاه سوارهنظام خود را به دشت بابل حرکت داد و آن را رهبری کرد.
در مورد نویسنده
ارنست گامبریچ نویسنده و تاریخدان متولد 1909 در اتریش است. او در سال 1936 به انگلستان مهاجرت کرد و عمرش را تا مرگ در آنجا سپری کرد. ارنست گامبریچ یکی از مهمترین و تاثیر گذارترین تاریخدانان حوزهی فرهنگ و هنر است. کتاب تاریخ هنر مشهورترین اثر این نویسنده است. شما میتوانید نسخهی الکترونیکی و پی دی اف کتاب تاریخ جهان و سایهها اثر ارنست گامبریج را از فیدیبو تهیه و دانلود کنید.
در سال 2001 بود که گامبریچ تصمیم گرفت نسخهی انگلیسی کتاب تاریخ جهان را بنویسد. گامبریچ که اسرار داشت فقط خودش کتاب را به انگلیسی برگرداند، در میان نوشتن نسخهی انگلیسی کتاب بود که از دنیا رفت. بعد از مرگ او ترجمهی این کتاب توسط نوه دختری و دستیار شخصی او انجام شد و کتاب در سال 2005 توسط انتشارات دانشگاه ییل (Yale University Press) منتشر شد.
خبرنگار نشریه معتبر لس آنجلس تایمز درباره ارنست گامبریچ میگوید: «گامبریچ به تاریخ جان میبخشد و خواننده را همراه خود در سفینهای زمان پیما بر فراز تاریخ جهان به پرواز درمیآورد و او را همواره در طول کتاب به سیر و سلوکی فکری و عاطفی میان گذشته و حال وامیدارد.»
در مورد مترجم کتاب تاریخ جهان
کتابهای ارنست گامبریچ ازنظر ادبی بسیار ارزشمندند و به همین دلیل است که این کتابها تاکنون به چندین زبان دنیا ترجمهشدهاند. در ایران هم علی رامین، محقق و پژوهشگر مشهور کتابهای ارنست گامبریچ را به فارسی برگردانده است. شما میتوانید نسخهی الکترونیکی و پی دی اف pdf دو کتاب تاریخ جهان و مبانی جامعهشناسی هنر ترجمهی علی رامین را میتوانید از فیدیبو دانلود کنید.
این کتاب برای چه کسانی مناسب است؟
کتاب تاریخ جهان یکی از معتبرترین کتابهای تاریخی است که سیر زندگی را با زبانی ساده توضیح داده است. همهی خوانندگان میتوانند از خواندن این کتاب لذت ببرند. این کتاب میتواند هدیهی مناسبی برای جوانان و نوجوانان باشد.
آنچه در بالا خواندید نقد و بررسی کتاب تاریخ جهان اثر ارنست گامبریچ ترجمه علی رامین بود. خرید و دانلود كتاب الکترونیکی این کتاب از همین صفحهی فیدیبو امکانپذیر است.
کتاب "تاریخ جهان" نوشته "ارنست گامبریج" است که در آن داستان بشر را از عصر حجر تا عصر اتم روایت میکند."گامبریچ" اتریشی در این کتاب مفصلا به چگونگی پیشرفت انسان پرداخته و با پرداختن به جزئیات،از تجربه های انسان و دستاورد او صحبت میکند.
"تاریخ جهان" در چهار فصل ارائه شده است و بر خلاف دیگر کتب تاریخی که ممکن است بسیار خشک به نظر برسند،کتابی است بسیار روان و جذاب که میتواند خواننده را با شگفتی هایی که بشر در طول تاریخ تجربه کرده است،همراه کند.زبان گرم و صمیمی "گامبریچ" هم از خشکی مباحث تاریخی بسیار کاهیده است.
فهرست کتاب در زیر آمده است:
1.روزی بود، روزگاری بود
2.بزرگ ترین مخترعان سراسر تاریخ
3.سرزمین کنار نیل
4.روزهای هفته
5.خدای واحد و یکتا
6.من می توانم بخوانم
7.قهرمانان و سلاح هایشان
8.پیکاری نابرابر
9.دو شهر کوچک در یک جزیره ی کوچک
10.فردی روشن اندیش و سرزمین او
11.آموزگار بزرگ ملتی بزرگ
12.بزرگ ترین ماجراجویی
13.جنگ های جدید و جنگجویان جدید
14.دشمن تاریخ
15.حکمرانان دنیای غرب
16.خبرهای خوب
17.زندگی در امپراتوری و در مرزهای آن
18.طوفان
19.شب پرستاره آغاز می شود
20.لااله الاالله و محمد رسول الله
21.فاتحی که می دانست چگونه حکومت کند
22.پیکاری برای رسیدن به فرمانروایی جهان مسیحیت
23.شهسواران سلحشور
24.امپراتوران در عصر شهسواران
25.شهرها و شهروندان
26.عصر جدید
27.جهان نو
28.ایمان نو
29.کلیسا در جنگ
30.روزگار وحشت
31.پادشاهی نگون بخت و پادشاهی نیک بخت
32.نگاهی به شرق در این دوران
33.عصری به راستی نو
34.انقلابی بسیار خشونت بار
35.فاتح واپسین
36.انسان ها و ماشین ها
37.آن سوی دریاها
38.دو کشور جدید در اروپا
39.تقسیم جهان
40.بخش کوچکی از تاریخ که من خود در آن زیسته ام: نگاهی به گذشته
قسمتی از کتاب تاریخ جهان:
همه داستانها با «روزی، روزگاری» آغاز میشود. موضوع داستان ما هم همین است: چه اتفاقهایی در روزگار گذشته رخداده است. روزگاری که شما آنقدر کوچک بودید که حتی اگر روی انگشتان پا هم میایستادید، بهسختی دستتان به دست مادرتان میرسید. آیا آن روزگار را به یاد دارید؟ داستان خود شما ممکن است چنین آغازشده باشد: «روزی، روزگاری پسرک کوچکی - یا دخترک کوچکی - در این دنیا زندگی میکرد. اون پسرک کوچک، من بودم.» ولی پیش از آن، شما کودکی در یک گهواره بودید.
شما آن را به یاد ندارید، ولی میدانید که واقعیت دارد. پدر و مادر شما نیز روزگاری کوچک بودند، و به همین ترتیب، پدربزرگ و مادربزرگ شما، روزگاری دورتر درگذشته کودکانی بودند، که شما آن را هم میدانید. حالا دربارهشان میگوییم: «آنها سالخوردهاند.» ولی آنها هم پدربزرگ و مادربزرگهایی داشتهاند که چهبسا میگفتند: «روزی، روزگاری پدربزرگ و مادربزرگی داشتیم.» و به همین ترتیب، بیشتر و بیشتر به گذشته بازمیگردیم. همیشه پیش از هرروز و روزگاری»، روز و روزگاری دیگر وجود داشته است.
آیا هیچگاه بین دو آینه ایستادهاید؟ باید این کار را تجربه کنید. آنگاه صف بلندی از آینههای درخشان را میبینید که هر یک کوچکتر از آینه پیش از خود است و از آن فاصله میگیرد، و محوتر و محوتر میشوند، بهطوریکه هیچگاه نمیتوانید آخرین آینه را ببینید. ولی حتی باوجودآنکه از جایی به بعد دیگر نمیتوانید آینههای بیشتری را ببینید، آینهها همچنان به موجودیت خود ادامه میدهند. آنها وجود دارند و شما این را میدانید. و «روزی روزگاری» هم، چنین وضعیتی دارد. نمیتوانیم پایان زنجیره آن را ببینیم. پدربزرگ پدربزرگ پدربزرگ... شما را بهکل گیج میکند. ولی آن را بهآرامی تکرار کنید، شاید درنهایت بتوانید تصوری از این سلسله واگشت کننده داشته باشید. سپس یکی دیگر هم به آن اضافه کنید. این عمل ما را به گذشته میبرد و ازآنجا به گذشتههای دور. ولی هیچگاه به آغاز راه نمیرسیدیم، زیرا در پس هر آغازی همیشه یک «روزی، روزگاری» دیگر وجود دارد.
شبیه چاهی بیانتهاست. آیا نگریستن به ته چاه سرتان را گیج نمیآورد؟ سر مرا که گیج میآورد. بنابراین، تکه کاغذی را مشتعل کنید و آن را در چاه بیندازید. بهآرامی ژرفای بیشتری را طی خواهد کرد. و در حال اشتعال، دیواره چاه را روشن میکند. میتوانید آن را ببینید؟ همچنان پایینتر و پایینتر میرود تا آنکه همچون ستاره کوچکی در اعماق تاریکی به چشم میآید. کوچکتر و کوچکتر میشود... تا خاموش و محو میشود.
حافظه ما شبیه آن تکه کاغذ در حال اشتعال است. از آن برای روشن کردن گذشته بهره میگیریم. ابتدا از حافظه خودمان استفاده میکنیم، و سپس از سالخوردگان میخواهیم که آنچه به یاد دارند برایمان تعریف کنند. بعد به سراغ نامههایی میرویم که رفتگان نگاشتهاند.
و بدین ترتیب به واپس مینگریم و به راه پشت سرنهاده نوری میتابانیم. ساختمانهایی وجود دارند که در آنها، دستنوشتههای دیرین افراد مختلف نگهداری میشوند - آنها را آرشیو یا مرکز اسناد مینامند. در مکانها میتوانید نامههایی را بیابید که صدها سال پیش نگاشته شدهاند. زمانی دریکی از این مراکز نامهای صرفاً با این مضمون یافتم: «مادر جان، دیروز ترافل های خیلی خوشمزهای خوردیم، غذای دوستداشتنی ویلیام». ویلیام یک شاهزاده کوچک ایتالیایی بود که چهارصد سال قبل میزیست. ترافل هم نوعی قارچ خوراکی است.
ولی حالا فقط نگاهی بسیار گذرا بر رخدادها میافکنیم، زیرا نور ما با سرعتی هرچه بیشتر بر هستیها افکنده میشود: هزار سال... پنج هزار سال... ده هزار سال. حتی در دهها هزار سال قبل هم کودکانی بودند که دوست داشتند چیزهای خوب بخورند. ولی هنوز نمیتوانستند چیزی بنویسند. بیست هزار سال پنجاههزار سال... و حتی در آن زمان هم آدمها، چنانکه ما میگوییم میگفتند، «روزی بود، روزگاری بود»
درباره ارنست گامبریج:
ارنست گامبریج مورخ اتریشی در سال ۱۹۰۹ در وین به دنیا آمد. او در دانشگاههای بزرگ دنیا همچون آکسفورد، هاروارد و کمبریج تاریخ هنر و فلسفه و نقد هنر تدریس میکرد. او یکی از برجستهترین مورخان هنر در جهان شمرده میشود و کتابهای تاریخ هنر و تاریخ جهان او از شهرت برخوردار هستند و کتاب تاریخ هنر او به بیش از ۳۰ زبان ترجمهشده است.
گامبریج در طول عمر خود جوایز متعددی را دریافت کرد ازجمله جایزه ادبی گوته. او در سال ۲۰۰۱ در سن ۹۲ سالگی درگذشت.
Gombrich's bestselling history of the world is at last available in English. Gombrich tells the story of mankind from the Stone Age to the atomic bomb, focusing not on small detail but on the sweep of human experience, the extent of human achievement, and the depth of its frailty.
Create your
podcast in
minutes
It is Free