איך לקבל את הפרעת הקשב? אנשי הקשב 88 עם יהודית כץ
פרטים על הקורס לארגון זמן שלכם המאזינים מגיעה 10% הנחה - באתר.
קראו גם את הספר "אנשי הקשב".
עם הפרעת קשב זה לא פשוט. אם מסתכלים על התסמינים שמגדירים אותה לפי ספר האבחנות הפסיכיאטרי (ה DSM) אפשר להבין למה. ואלו התסמינים: רתיעה ממאמץ מנטאלי שדורש קשב, טווח קשב קצר, מוסחות, שכחנות, איבוד חפצים, קושי בסדר וארגון, דחיינות, טעויות של חוסר תשומת לב, קושי לעקוב אחר הוראות.
מספיק לזהות 5 מהם וזה מעלה חשד לקיומה של הפרעת קשב. ואפשר לראות שאלו תפקודים ממש יומיומיים, שצריך בכל תחום בחיים, באקדמיה, בעבודה, בזוגיות, בהורות. לכן ככל שעולים בגיל אפשר יותר להרגיש את הקושי והתסכול והתקיעות, במיוחד כשהפרעת הקשב לא מאובחנת או מטופלת. מחקרים מראים על דימוי עצמי נמוך יותר והאשמה עצמית.
אבל אפשר לחיות חיים טובים עם הפרעת קשב ולשפר את איכות החיים והסיפוק מהם. אפשר גם לאמן את המוח ולרכוש אסטרטגיות התמודדות שמשנים את החיים. מחקרים רבים מראים על יעילות של כלים משיטת הטיפול הCBT שהיא שיטת טיפול קוגניטיבית התנהגותית, שעובדת על שינוי המחשבה למיטיבה יותר, ועל רכישת אסטרטגיות התנהלות יומיומיות לחיים עם פחות מאמץ.
בפרק הזה נדבר על: איך אפשר לעשות זאת וניתן ממש כלים פרקטיים לדחיינות, ביקורת, חמלה קבלה עצמית, ראייה חיובית, מוטיבציה והרגלים.
Create your
podcast in
minutes
It is Free