גיוס זה מקצוע. הפודקסט של מורית
Business:Management
סיגל אמנו היא סמנכ"לית גיוסים גלובאלית בחברת Drivenets
הנה כמה מהנקודות החשובות שעלו מהשיחה עם סיגל:
סיגל הציגה את מסלול הקריירה שעברה ואת דרייבנטס:
אני 20 שנים בתחום הגיוס, ניהלתי גיוסים בחברות סטארט אפ קטנות, קורפורייטים אמריקאים וב4 שנים האחרונות אני סמנכ"לית גיוסים בחברת דרייבנטס. התחלתי בחברה כשהיתה סטארטאפ קטן שמנה 100 עובדים בישראל וארה״ב, וכיום אנחנו 450 עובדים שחולשים על 19 מדינות ובצמיחה וגדילה של 100 אנשים בממוצע כל שנה.
איך בנוי הצוות שלך כמנהלת גיוס גלובלית?
הצוות מחולק כך שבישראל יש לי 3 מגייסות שאחראיות על גיוס הפיתוח שיושב בישראל ו-emea ובארה״ב יש לי מגייסת שאחראית על הגיוסים הגלובאליים בעיקר ב-us ו- apac.
מה הוביל אתכם להחלטה לפעול לבניית קהילה מקצועית לצורך גיוסים?
כל קהילה מתחילה מחזון. החזון שלנו בדרייבנטס היה שנוכל לייצר funnel של מועמדים פוטנציאליים שנגיע למצב שבו אנחנו recruiting while you sleep. בתקופה שבה השוק היה רותח והביקוש היה גדול מאוד חיפשנו דרך לא מסורתית להגיע למועמדים שהם רלוונטיים לתחום הנטוורקינג שבאופן מוטעה יכול להיחשב לפעמים פחות סקסי או מעניין.
הבנו שברגע שהצגנו לאנשים מה אנחנו עושים, שיתפנו אותם בתוכן מקצועי מהחיים של הארגון, דעתם השתנתה ואז כבר הצלחנו לייצר את ה-buy in של המועמדים להתחלת תהליך. שיתוף התוכן (שנוצר באופן טבעי על ידי השיווק על ידי הלקוחות), לקהילת המועמדים וחבריהם, איפשר ליצור מעורבות ו Engagement עוד הרבה לפני תחילת תהליך הגיוס.
ההבנה הזאת גרמה לנו להבין שעלינו למצוא דרך להזין באופן קבוע את המועמדים בפוטנציאל שלנו במידע על החברה, בצורה שתשלב מידע מקצועי וחברתי כדי לחבר אותם לתוך העולם תוכן שלנו.
אז איך בונים קהילה- מה השלבים?
שלב ראשון: להחליט מי האנשים שרוצים לטרגט – ספציפית בדרייבנטס אלה היו אנשי נטוורקינג, אנשי Cloud, ומפתחים מקצועיים וחזקים, מומחים בתחומם.
שלב שני: לזהות איפה האנשים הללו נמצאים ולהזמין אותם לקהילה. אצלנו זיהינו שהקהילה של האנשים שהגישו מועמדות לארגון (והיו לנו את המיילים והטלפונים שלהם), הם הבסיס המצוין לקהילה. אליהם נוספו העובדים וה"חבר מביא חבר" שלהם.
שלב שלישי: מציאת הפלטפורמה המתאימה לקהילת הטאלנטים שבנינו. אצלנו בחרנו בדיוור במייל על מנת שנגיע לקהילה רחבה עד כמה שניתן.
שלב רביעי: ייצור תוכן מעניין בעזרת הארגון. על מנת שהקהילה תצליח שלב הכרחי הוא לקבל תמיכה פנימית מהעובדים ומהמנהלים. כי בסופו של דבר הם אלה שיוצקים תוכן ועניין בקרב הקהילה.
איך מייצרים מחויבות של המנהלים בארגון ליצוק תוכן?
למזלי דרייבנטס הוא ארגון מאוד פרו גיוס. כלומר ההנהלה מאוד מגויסת ואין צורך להסביר יותר מידי את החשיבות אלא יש הבנה גדולה לעניין שיווק הגיוס ובניית הקהילה המקצועית. התחלנו בזה שלקחנו חומרים שהמרקטינג שלנו כתבו וייצרו עבור הוובינרים השיווקיים שלהם. וובינרים מאוד טכניים שנתנו הרבה ערך למפתחים המקצועיים, ותוך כדי זה כמובן משכו את תשומת הלב שלהם.
בנוסף אנחנו שולחים להם עדכונים כשקורים דברים גדולים אצלנו כמו סבב גיוס או כשרשת AT&T שיתפה שהיא משתמשת בשירותיה של דרייבנטס. כתבה כזאת ביססה את הדיעה אצל הקהילה המקצועית שאנחנו חברה רצינית וששווה לדבר איתנו.
איך זה בא לידי ביטוי, מה זה אומר בעצם, שאתם מגייסים דרך קהילה?
זה קודם כל אומר שאנחנו מגדילים את הפייפליין שלנו שזו היתה המטרה הראשונית, בכל דיוור ששולחים לקהילה חוזרים אלינו עשרות אנשים עם תגובות והרבה פעמים הם אומרים- אני עוקב אחריכם כבר תקופה וכעת זה זמן טוב ואני בשל לשמוע מכם הצעות.
זה מצב שבו מועמד/ת פונה לפני שהגיע/ה להציע את עצמו/ה לגופים אחרים ויש לנו יתרון עצום. עצם הבשלות של המועמד/ת שנוצרה בעקבות מייל אקטיבי שאנחנו שלחנו, ייצרה מראש את ה-buy in של המועמד/ת.
סיפרת שבתהליכי הגיוס דרך הקהילה היה אירוע של מייל אחד לקהילה שהביא 80 מועמדים לתפקיד. את יכולה לספר לנו על זה?
אחד הדיוורים ששלחנו לכ-4000 אנשים היה טכני ודיבר על התשתיות של דרייבנטס. היו המון תגובות שזה מעניין איך בונים בדרייבנטס את התשתיות. 80 אנשים חזרו למייל ואמרו- יאללה אני מתחיל לחפש ומוכן לשמוע מה יש לכם להציע… בסוף גייסנו מהדיוור ארכיטקט ואיש נטוורקינג מומחה.
איך זה משפיע על התפקיד שלך כמנהלת גיוס? זה משהו שאת מעורבת בו בשוטף?
צוות הגיוס בדרייבנטס אחראי על כל תחום ה-Social Media ולכן אנחנו בתוך הקמפיינים והקהילה כחלק מתחזוק הסושיאל, אז אין המון עבודה בנוסף לתפקיד השוטף, לעומת הערך האמיתי העצום שהפעילות הזאת מייצרת ומביאה לנו.
מה החלק של העובדים בתהליך הזה? ואיך ה-Data עוזר ליצור engagement?
העובדים מייצרים את הערך הטכנולוגי, כשאת באה ומציגה להם מספרים איך כל פוסט/ דיוור/ כתבה שעושים מעלה את העוקבים ואת הלייקים על הדף שלנו אז הם מבינים את החשיבות ויותר קל לייצר את המחויבות שלהם לכתיבת התוכן. ובכל מקרה פונים לעובדים שהחשיפה באה להם יותר בקלות.
מה המדריך לבניית קהילה? עשה ואל תעשה?
לשלוח דברים בטיימינג הנכון לדוגמא- אתמול שלחנו לכל הקהילה שנה אזרחית שמחה- קיבלנו המון תגובות חזרה שזה ממש כייף לקבל יחס וענו חזרה תודה ומרגש… חשוב מאוד לא להפוך להיות ספאם, התדירות חייבת להיות סבירה (אנחנו שולחים מייל אחת לחודש בממוצע אלא אם קרה משהו מרגש שחייבים לשתף),
כמו כן, אנחנו לא שולחים משרות פתוחות כי זה יכול להוביל לכך שבן רגע נאבד מחצית מהמשתתפים. חשוב לשמור על תפוצה שתהייה מעניינת עבור הקוראים.
האם לדעתך הפתרון של גיוס דרך קהילה רלוונטי רק להייטק או לכל ארגון?
אני מאמינה שזה פתרון מעולה לכל חברה שהמועמדים הפוטנציאלים שלה נמצאים ברשתות חברתיות, לחברות שזקוקות להעלאת מודעות על מה הם מפתחים וכן לחברות שצריכות לייצר פייפליין תמידי של אנשים רלוונטיים. כל ארגון יכול להתחיל קהילה השאלה הגדולה היא כיצד מתחזקים אותה ועצה אישית אם אין יכולת לתחזק אז עדיף לא להתחיל בכלל כי הנזק גדול על התועלת.
איך לדעתך אפשר לרתום מנהלים וארגון למודל גיוס ייחודי כזה אם הם לא מראש רתומים כמו המנהלים אצלך?
חשוב להציג נתונים, מאוד קל לשכנע אנשים טכנולוגים כשבאים ומציגים להם נתונים What’s in it for them ומה שיוצר למנהלים זה בניית פייפליין יותר גדול, אנשים שמתחילים תהליך רק מולנו והכי חשוב העלאת מודעות של דרייבנטס בקרב אנשים על מנת שנגיע למצב של Recruit while you sleep.
תודה ענקית לסיגל, על השיחה ועל הסיכום של הדברים!
בוובינר עלו מספר שאלות נוספות שהמשתתפות שאלו כמו:
samano@drivenets.com
דוגמאות למערכות דיוור:Mailchimp
(מיילצ'ימפ היא המערכת שמורית מדוורת בעזרתה)
מספר מערכות ישראליות:Smoove
ActiveTrail
רב מסר
הנה כמה מהתגובות ששמענו:
Create your
podcast in
minutes
It is Free