מעגל ההתמכרות- דברים שמשפחות צריכות לדעת
Health & Fitness
בפרק הקודם של 'מעגל ההתמכרות - דברים שמשפחות צריכות לדעת', חקרנו את הלחצים שהעולם המודרני מפעיל על הילדים ובני הנוער שלנו, ואת השפעתם על הדימוי העצמי וההתנהגות שלהם. דיברנו על הפער בין העולם הדיגיטלי למציאות ואיך הוא מעלה את הסיכון להתמכרות.
בפרק זה, אנחנו ממשיכים לצלול לעומק בנושא התמכרויות בקרב בני נוער. יחד עם ניצן ששון, פסיכותרפיסטית המתמחה בטיפול בבני נוער וילדים, נדון בסוגי ההתמכרויות השונות, הסימנים המחשידים והפתרונות האפשריים.
"יש שם ריגוש בתוך המשחק, בריחה וחוסר התמודדות חברתית, ולפעמים תכנים מאוד קשים," מסבירה ניצן, ומוסיפה שהמכשירים הדיגיטליים גובים מחיר כבד מהמתבגרים שלנו. החשיפה המוקדמת לפורנו, ולתכנים קשים אחרים וההשפעה שלה על התפיסה העצמית, החברתית והמינית של הילדים.
נדבר על הסימנים המחשידים שיכולים לעזור לנו להתבונן ולהבחין בין התנהגויות שאפשר לשייך לגיל התבגרות, לבין התנהגויות שמרמזות שאולי קורה משהו שהוא מעבר להתבגרות.
"מספיק 2-3 סימנים כדי לעצור, להתבונן ולשאול שאלות." מדגישה ניצן.
נבין את החשיבות של תגובה רגשית ולא ביקורתית כשמזהים את התסמינים הללו, את התפקיד הקריטי של ההורים בהצבת גבולות ואהבה במקביל. "אהבה יחד עם גבולות כדי לעזור לו לייצר את הגבולות הפנימיים, השוטר הפנימי שעוזרים להם לשמור על עצמם,"
אחרי רגע הגילוי, אומרת ניצן, חשוב לעצור ולהתייעץ עם אנשי מקצוע לפני שמייצרים שח בנושא, כדי לאפשר לנו ההורים לגשת באופן שיקדם שיח אפקטיבי ולא הפוך.
וכשהילד לא משתף פעולה, זה מאתגר, איך אפשר דרך העבודה עם ההורים לייצר את תנועת השינוי.
לתגובות, שאלות ונושאים שעליהם תרצו שאדבר כאן, או אם אתם מעוניינים להתארח בפודקאסט ולספר את הסיפור שלכם,
מוזמנים לפנות אליי לוואטסאפ שמספרו: 052-9458887
Create your
podcast in
minutes
It is Free